Ratkaisukeskeinen psykoterapia

Tarjoan ratkaisukeskeistä psykoterapiaa asiakaslähtöisesti. Ratkaisukeskeinen terapia on asiakasta kunnioittava ja lämmin lähestymistapa terapiatyöhön. Ratkaisukeskeinen ajattelu- ja työtapa on maanläheinen ja myönteinen tapa kohdata ihmillisen elämän haasteita ja pulmatilanteita. Ratkaisukeskeisessä terapiassa pyritään aina yhdistämään menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus keskenään kokonaisuudeksi.

Asiakaslähtöinen toteutustapa ja aikataulu

Ratkaisukeskeinen terapia voi olla lyhyempää tai pidempi kestoista, tiiviimpää tai väljempää. Terapia toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeet ja tilanteet huomioonottaen.

Ongelmia pyritään ratkomaan asiakkaan kanssa yhteistyössä etsimällä uusia ratkaisuja. Työskentelyn tavoitteena on löytää ajatuksissa, käyttäytymisessä,tuntemuksissa, ja sosiaalisessa toiminnassa tapahtuva hyödyllinen ja myönteinen muutos joka johtaa kohentuneeseen tai tehokkaampaan elämänhallintaan tai toimivuuteen ja syvempään tyytyväisyyteen omasta ulkoisesta ja sisäisestä elämästä.

Olet rohkeampi kuin uskot, vahvempi kuin miltä vaikutat ja fiksumpi kuin olet.

Risto Reipas, Nalle Puh


Valviran hyväksymä psykoterapeutti Minna Ruth-Roivainen, Jyväskylä

Olen pohjakoulutukseltani sosionomi-diakoni sekä seksuaalineuvoja. Terapiakoulutukseni on erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapia, joka suuntautuu seksuaalisuuteen. Vuosien varrella olen saat koulutusta myös esimerkiksi traumatisoituneen ihmisen kanssa työskentelyyn sekä lähisuhdeväkivallan kohtaamisen.

Työssäni ensi- ja turvakodilla kohtasin hyvin erilaisissa elämäntilanteissa eläviä ihmisiä, pariskuntia ja heidän perheitään. Kiinnostukseni terapiatyöhön lähti ihmisten tarpeesta riittävän pitkään ja turvalliseen työskentelyyn saman työntekijän kanssa. Terapeutiksi valmistumisen jälkeen työni on ollut pääasiallisesti terapeuttista keskusteluapua. Oman työni rinnalla minulla oli myös yksilöterapia-asiakkaita.

Tällä hetkellä keskityn tekemään työtä, jonka koen läheiseksi ja omakseni, eli yksilö- ja pariterapiaa. Monet asiat ja monenlaiset elämäntilanteet voivat estää meitä käyttämästä omia vahvuuksiamme ja voimavarojamme ylläpitääksemme oman elämämme tyytyväisyyttä.

Älä jää yksin, ota rohkeasti yhteyttä!


Terveisin,

Minna